MammaKvinnan

Jag skriver om livet som 4-barnsmamma. Om att hantera att ha ett barn med funktionsvariation. Om när man upptäcker det största sveket...att ens barn blivit utsatt för sexuella övergrepp av en närstående.

Hålla fokus

Kategori: Det största sveket

Jag försöker verkligen att hålla fokus.
Det är min fd pappa som gjort fel! Han har förgripit sig på sitt barnbarn sexuellt. Han har begått ett brott. Ett allvarligt brott. Han själv gör sitt brott värre genom att skylla på barnet. Han står som vuxen inte för sina egna handlingar utan skyller ifrån sig på ett barn. Han anser att ett barn ska ta skulden för det han själv som vuxen har gjort. Han beklagar inte det han gjort. Han säger inte att det han gjort var fel. Han tycker alltså att det är helt okej som vuxen att utföra sexuella handlingar på ett barn. Han tycker det är barnets fel. Han vill varken ta ansvar eller konsekvenserna av det han gjort. Han fortsätter skylla på barnet. 
Vad han säger till släktingar har jag ingen aning om... men jag vet vad han säger till oss. Och det är allt jag skrivit här ovan... allt detta har han sagt till oss. 
Ändå flyttas fokus gång på gång för jag blir så förbannad på de släktingar som inte visar mitt barn att det han gjort är fel. Tokfel. 
Gång på gång måste jag dra tillbaka fokus och hålla hatet där det hör hemma... hos pedofilen. 
Är det så de jobbar pedofilerna? Flyttar fokus till att handla om något annat än det de gjort? 
Lägger han hatet hos mig? För att jag tydligt talar om vad jag anser om hans handling. Är allt mitt fel? Är det så de jobbar? 
Är det så fokus flyttas hos mina släktingar med?
 
Är det ingen som lägger fokus på att ett barn blivit sexuellt utnyttjad av sin morfar och med det fått sitt liv förstört?