MammaKvinnan

Jag skriver om livet som 4-barnsmamma. Om att hantera att ha ett barn med funktionsvariation. Om när man upptäcker det största sveket...att ens barn blivit utsatt för sexuella övergrepp av en närstående.

KAFFE

Kategori: Allmänt

Just nu är jag totalt svältfödd på RIKTIGT GOTT KAFFE!
Det får mig att längta hem. Börjar drömma om olika scenarion...
Ser Huset närma sig genom bilrutans framruta, känner gruset som knastrar under bilens hjul (jaha..det var visst sommar i scenariot också).
Så stängs allt av...motorn...cd-spelaren...hela bilen genomsyras av en andäktig tystnad.
Plötsligt störs tystnade av bilbälten som knäpps upp..och bildörrar börjar öppnas.
Jag kliver på stela ben ut genom bildörren, tar min väska och lite skräp iform av godispapper...stänger bildörren och går mot bakluckan.
Väl där öppnar jag den och släpper ut Tonårspojken...tar så många väskor och kassar som jag orkar bära.
Går upp på betongtrappan, noterar att humlorna surrar runt lavendeln, som doftar ljuvligt. Börjar leta efter nyckelknippan...tappar en väska och en del skräp...får upp nycklarna och tar upp allt som jag tappade...går vidare mot trätrappan..lägger svagt märke till att den skulle behöva oljas.
Äntligen framme vid den svarta ytterdörren...hör Skolflickan ropa att jag måste skynda mig att öppna dörren, för hon måste på toa...fumlar med nycklarna men får tillslut upp dörren, stänger av larmet och ropar att det är fritt fram att springa in.
Känner dofterna av "hemma" slå emot mig...de där dofterna som man bara känner när man varit borta hemifrån ett längre tag..och varje gång man känner dem så tänker man: Känner andra som kommer hit den här doften jämt?
Tar av mig skorna och bär in skräp och kylväska till köket.
Där står den! Kaffebryggaren. Det är som ett kärt återseende av en gammal vän.
Jag går sakta fram...tar kannan...sköljer ur den...fyller den med nytt färskt vatten...tar ett nytt kaffefilter och sätter i, måttar upp det aromatiskt doftande kaffet..(Gevalia givetvis...ekologiskt)...1 mått/kopp + 1 mått till kannan.
Snart fylls köket av den ljuva doften av nybryggt kaffe...och favvo-muggen står redan bredvid kaffebryggaren och väntar på att få bli fylld......!
Om Lilleman inte är friskare imorgon, så vi inte kan åka hem...då åker jag banne mig till Statoil och handlar mig en kaffe...